Enkele bijbelse gedachten over de lauwwarme

Verspreid de liefde

Enkele bijbelse gedachten over de lauwwarme

Openbaring 3: 15-16 “Ik ken uw werken, dat u noch koud, noch heet zijt; ik zou willen dat u koud of heet waart. Dus omdat je lauw bent, en niet koud of heet, zal ik je uit mijn mond spuwen. " 

Omdat liefde (en zorgzaamheid, zonder blinde vlekken of gevoelloosheid) de meest volledige verwezenlijking van Zijn vuur is, denk ik dat je deze lering leuk zult vinden. Heb lief met heel het hart, geniet enorm van al zijn geboden, met zijn wet volledig op ons hart geschreven. Er wordt uiteengezet dat we zoveel van Zijn wet houden dat we daar de hele dag over praten als de meest geweldige vrijheid die men zich maar kan voorstellen. Als we het letterlijke woord van de Schepper dat voor ons in de Bijbel bewaard is liefhebben en lezen, geloof ik dat er steeds meer vrede, genade en liefde voor jullie zullen worden vermenigvuldigd in alle volheid. Laat alle vooropgezette en valse ideeën over het christendom achter u.

Wat moeten we zo zijn? goed bezig voor?   

             ”       HET KONINKRIJK "
Mat 6:33 Maar zoekt eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid; en al deze dingen zullen u worden toegevoegd.

Wat is het Koninkrijk dat we moeten 'eerst zoeken' en dagelijks bidden dat het op aarde KOMT? ZIJN LAND, ZIJN WET, ZIJN VOLK, ZIJN KONINGSSCHAP OVER ZIJN HEILIGE NATIE OM IN DE AARDE TE WORDEN AFGEVOERD (Zijn ware Israëlische christelijke naties als de eerste-eeuwse kerk met succes opgericht, met alle feesten, sabbatten en spijswetten in de oorspronkelijke orthodoxe kerk).

Judas 1: 3     'Geliefden, toen ik alle ijver gaf om u te schrijven over de algemene zaligheid, was het nodig dat ik u schreef en u aanspoorde ernstig te strijden voor het geloof die eens aan de heiligen werd overgeleverd. "
Het geloof is dat wij, als Ambassadeurs en vertegenwoordigers van Zijn Koninkrijk, dagelijks zullen bidden zoals Hij ons vertelde te bidden, dat Zijn Koninkrijk zal komen en op aarde zal worden gehandhaafd, zoals het in de hemel wordt gedaan. Het geloof in de belofte en profetieën, dat “Door het wassen van het water van het woord zullen we op een dag zonder vlek of rimpel die kerk binnengaan”(Efeziërs 5: 26-27). Dat we een "getuigenis van het Koninkrijk aan alle naties, en dan komt het einde”(Mattheüs 24:14).
Efeziërs 4:13 “Tot we allemaal in de eenheid van komen het geloof, en van de kennis van de Zoon van God, tot een volmaakt mens, tot de maat van de grootte van de volheid van Christus: "

Handelingen 14:22 “De zielen van de discipelen bevestigen en hen aansporen om verder te gaan het geloof, en dat moeten we doorstaan veel verdrukking ga het koninkrijk van God binnen. "

Kolossenzen 2:12 'Met hem begraven in de doop, waarin ook gij met Hem bent opgestaan het geloof van de werking van God, die hem uit de dood heeft opgewekt. "

Heeft God blind geloof geboden? Geloof komt alleen na gehoorzaamheid aan Zijn wet / woord (Romeinen 10:17). Ongehoorzaamheid aan Zijn woord / wet kan nooit als geloof worden beschouwd. Het kan zelfs zo ver gaan als het hebben van geloof in de duivel, in plaats van onze eeuwige Koning die de hemelen en aarde heeft geschapen, en Zijn naam is Jezus de Alfa en Omega, die was, die is en zal komen.

Hoewel het waar is dat we alleen worden gered door het bloed van Jezus Christus, zullen we onontwikkelde baby's blijven als we niet beginnen met het onderhouden van de geboden. Zoals Jezus Christus uitwerkt in Mattheüs 5:19 'Ieder die breekt en de mens leert zelfs de minste geboden te overtreden, zal de minste worden genoemd in het koninkrijk der hemelen, maar wie de mens leert de minste geboden te onderhouden en te onderhouden, zal groot worden genoemd in het koninkrijk der hemelen.'

1 Johannes 2: 4 "Hij die zegt: Ik ken hem, en zijn geboden niet onderhoudt, is een leugenaar, en de waarheid is niet in hem."
Mannen als David en Salomo "wisten wie God was", zoals ze talloze keren zeiden dat ze "grote vreugde scheppen in heel Gods wet". Dit was de wijsheid van Salomo. Zoals Jezus er ook behagen in schepte, en Hij zei de Farizeeën verwerpen de wet van Mozes, door hun door mensen gemaakte tradities, en dat was hun zonde. Onze eeuwige God, de Heer Jezus, gaf persoonlijk de wet aan Mozes, en dat zei Hij als je de wet van Mozes niet gelooft, kun je Mij niet kennen (John5: 45-47) en Als ze niet naar Mozes en de profeten luisteren, zullen ze ook niet worden overgehaald, hoewel er iemand opstond uit de dood (Lukas 6:31).

God wilde nooit dat iemand in zonde bleef of viel, maar door belijdenis van zonde en door de kracht van de Heilige Geest kunnen we voor lange tijd als christen leven (een gezalfde koninklijke priester, volledig wakker, overwinnend, regerend en nu regerend op Zijn troon). We moeten de race rennen en de kroon winnen, niet in de mestheuvel blijven vallen. Door dat wassen met het water van het woord, zullen we uiteindelijk die kerk worden zonder vlek of rimpel (Efeziërs 5: 26-27).

Onze God gebiedt heiligheid (het is geen optie):

Matteüs 5:48     "Weest daarom volmaakt, zoals uw Vader in de hemel volmaakt is."

1 Petrus 1:16 "Wees heilig, want ik ben heilig"

Hebreeën 12:14     "Volg vrede met alle mensen en heiligheid, zonder welke niemand de Heer zal zien:"

De definitie van zonde is overtreding van de wet (1 Johannes 3: 4). Dit is de leidende norm tussen tekortschieten of het rennen van de race. Als we "onze zonden belijden, zal Hij getrouw zijn en rechtvaardig om ons te vergeven en ons te reinigen van alle zonde en ongerechtigheid" (1 Johannes 1: 9).

Nergens in de Schrift staat dat we ons hele leven gewoon kunnen blijven 'vallen', in plaats van in de geest te wandelen. De Schrift zegt herhaaldelijk 'de wet is geestelijk”En dat we ons vlees moeten kruisigen en in de geest moeten wandelen.

Romeinen 6: 1 'Wat zullen we dan zeggen? Zullen we doorgaan met zondigen, opdat de genade overvloedig is? God verhoede. Hoe zullen wij, die dood zijn voor de zonde, daarin nog langer leven? "

Meer nog, Hij wil dat we worden omgevormd tot hetzelfde beeld van Christus, en dat we onze kruisen op ons nemen en Hem volgen en grotere werken doen dan Hij. Zoals we weten, hield Hij de wet volmaakt als het vlekkeloze Lam. Hij promootte de wet veel sterker dan de Farizeeën op tientallen plaatsen in het Nieuwe Testament, en zei zelfs dat als onze gerechtigheid (het houden van de wet) niet groter is dan die van de Schriftgeleerden en Farizeeën, dan zult u in geen geval het Koninkrijk van God binnengaan (Mattheüs 5:20).

We lezen consequent dat "zonde ons van God scheidt" (Jesaja 59: 1).

Hij zegt niet dat we moeten blijven denken als slaven en in de slavernij van de zonde moeten blijven, een slaaf van ons vlees in plaats van te leven volgens Zijn wet, die helemaal GEEST is. Hij heeft ons de kracht van onze Geest van boven gegeven, en ook de helper, de Heilige Geest om meer bovennatuurlijke kracht en bekwaamheden te hebben, wat in de Schrift 'genade' wordt genoemd, de ware genade die in het Grieks 'charisma' is, een grote talent om te gehoorzamen "Kracht van God om te gehoorzamen"(Romeinen 1:15). Het is geen optie om godvruchtig te zijn, het is een gebod aan Zijn uitverkorenen.

Hij verandert ons denken. Bekeren in het Grieks is "draai je denken om". Zijn bediening was "bekeert u, want het Koninkrijk der hemelen is nabij”(Mattheüs 4:17) We moeten onze manier van denken veranderen, en dat zijn we meer dan in staat.Laat deze geest in jou zijn, die ook in Christus Jezus was:” (Filippenzen 2: 5)

"Alles wat niet uit geloof is, is zonde." (Romeinen 14:23) “Maar zonder geloof is het onmogelijk Hem te behagen:
want hij die tot God komt, moet geloven dat Hij is, en dat Hij een beloner is van hen die hem ijverig zoeken. " (Hebreeën 11: 6)
Herinnerend dat geloof komt door te horen, en (shama / gehoorzaamheid) zoals Jezus zei dat het het grootste gebod was aan het woord van God, prijzen we YAHWEH dat het de resultaten zal produceren:

1 Johannes 5: 4     "Want wat uit God geboren is, overwint de wereld: en dit is de overwinning die de wereld overwint, namelijk ons geloof."

WIJ DIE EERST ZIJN KONINKRIJK ZOEKEN, KUNNEN NOOIT LUKEWARM ZIJN
“Daarom ontvangen wij een Koninkrijk dat niet kan worden bewogen, laat ons genade hebben, waardoor we God op aanvaardbare wijze kunnen dienen met eerbied en godvruchtige vrees, want onze God is een verterend vuur.”(Hebreeën 12: 28-29)

De geestelijke waarheid dat onze God een verterend vuur is, wordt in de Bijbel genoemd. Op verschillende plaatsen in de Bijbel staat dat "alle vlees is gras" en onze vijanden worden kaf en stoppels genoemd om te worden verteerd door het vuur van God die hen vernietigt. (Meer verwijzingen Deuteronomium 8: 3, Deut. 4:24, Jes 5: 24-25, Jes 40: 6, ze gebruiken allemaal dit concept, en nog veel meer). Ik zou denken dat het beter zou zijn om meer in de geest te werken waar we veilig zijn, in plaats van in het vlees van deze wereld, waardoor de wereld ons thuis wordt. Het woord zegt dat alleen de Filadelfia-kerk van broederlijke liefde zal ontsnappen aan de grote verdrukking die de aardbewoners beproeft. We kunnen de hemel het beste tot onze woning maken, waar het vuur ons alleen als goud verfijnt.

We krijgen allemaal twee manieren om met vuur gedoopt te worden. De ene is om ons nu bij God aan te sluiten en Zijn vuur van de geest uit ons al het schuim te laten branden alsof het uit zilver wordt gehaald door ware liefde in het gehoorzamen van Zijn geboden, door ons vlees te kruisigen. Anders kunnen we de ultieme prijs ontvangen en betalen met de verdrukking die over de hele wereld komt en wanneer de hele aarde met vuur wordt gedoopt. We moeten kiezen aan welke kant we staan. Er is Gods kant die waarheid en liefde is, en de kant van de wereld die leugens, duisternis en haat is. Bedenk dat de duivel komt als een engel des lichts, en breed is het pad naar vernietiging en smal is het pad naar het leven en weinigen daar vinden het dan. Dat zou betekenen dat de algemene opvatting van 99% over propaganda op tv de brede weg naar vernietiging zou zijn. Gods gezichtspunten worden in Zijn woord gevonden, en dat zijn degenen die er toe doen. Jezus zei dat het erger zou zijn dan sodom en gommorah, niet alleen de zonde, maar ook de vurige gevolgen.

"Hij maakt van zijn dienaren een vlam van vuur" (Hebreeën 1: 7) Zijn dienstknechten die nu overwinnen met ware pure liefde, kunnen niet worden verbrand in het komende vuur dat over de hele wereld zal komen. Iedereen die in Christus gelooft, zal zijn als goud of zilver, gezuiverd door het vuur, en als er nog steeds delen van ons leven zijn waar vlees nog steeds domineert, zullen we verlies lijden, alleen geen volledig verlies, aangezien ons fundament voor altijd is gelegd, en dat is Christus (1 Cor 3: 11-15).

Jezus sprak over deze vuurdoop in Lukas 12: 49-51. Paulus zei ons onze oude vleselijke natuur al als dood te beschouwen, als de wettelijke positie die we in Christus hebben om te wandelen in de kracht van de geestelijke nieuwe mens. Na gedoopt te zijn als begraven tot Zijn dood, opdat de kracht van het opstandingsvuur van de Geest kan werken (Rom 6: 1-2) Ezechiël hoofdstuk 1 spreekt over het vuur dat degenen die vol van leven zijn volledig omgeeft, omdat het bliksemschichten heeft of hogere elektrische kracht waarin ze verzadigd zijn. Openbaring 5: 9 zegt dat deze zelfde wezens worden verlost door het bloed van het Lam; met andere woorden, het is onze geopenbaarde natuur. Ze worden Gods Glorie genoemd in Ezechiël 8: 4, 9: 3, 10: 4 & 43: 2-4.

"Verteerd" worden door vuur is zoals de Bijbel zegt dat Zijn ware mensen zijn wanneer de Heilige Geest in ons activeert en ons feitelijk energie geeft tot een hogere levensstijl en kracht. Zoals Jezus zei dat we "in" vuur zouden worden gedoopt, niet alleen "in" water, er wordt bijbels gesproken over dat het op elk gebied van uw leven ondergedompeld en verzadigd is in een hogere kracht. Zoals Paulus sprak over alle Israëlieten die in Mozes werden gedoopt in 1 Cor. 10: 2 “en wij werden in Mozes gedoopt in de wolk en in de zee; en at hetzelfde geestelijke gemiddelde; en dronken allemaal dezelfde geestelijke drank; want zij dronken uit die geestelijke Rots die hen volgde; en die Rots was Christus. " Zo ook ons hele leven zal volledig verzadigd zijn, en nog meer, opgebeurd door de elektrische vuurkracht van onze God.

Er zullen uiteindelijk twee kampen zijn: 1. Zij die God kennen en zijn geboden gehoorzamen. 2. Zij die dat niet doen, van wie Christus en Zijn engelen zullen “in vlammend vuur wraak nemen op hen die God niet kennen en het evangelie van onze Heer Jezus Christus niet gehoorzamen.”(2 Thesselonians 1: 8) (Opmerking: 1 Johannes 2: 4 "Hij die zegt dat ik Hem ken en zijn geboden niet onderhoudt, is een leugenaar en de waarheid is niet in Hem." Geen jots of tittels kunnen van de wet overgaan totdat alle profetieën en wetten zijn vervuld Matt 5 : 17-19) Pas nadat 2 Thes 1: 8 (en vele anderen) zijn vervuld, zullen we in staat zijn enkele leestekens of woorden uit de wet te verwijderen; anders is er geen reden voor Jezus om onze Hogepriester en ons Lamoffer te zijn, aangezien alleen de wet zegt dat wij ISRAËLIETEN het Lam nodig hebben. (Wij moderne Israëlieten van de westerse christelijke naties volgen nog steeds het belangrijkste deel van Gods wet die zegt dat we een Lam nodig hebben om verzoening te doen voor onze zonden, zijn naam is Jezus.) Als dat deel wordt weggenomen, dan is elke demon in de hel dat ook. toegestaan om degenen die Christus hebben verworpen terug te plaatsen onder de oude wet en ons te doden met allerlei plagen en kwaad.

De wet is geestelijk, maar we zijn vlees, verkocht onder de zonde.”(Romeinen 7:14). Alleen wandelen in de geest, of wandelen in Gods woord - wet - leerstellingen van liefde en reinheid zullen we in Christus blijven en vrij zijn van de slavernij van de zonde. Zijn wet wordt "het woord" en "de waarheid" genoemd, die ons vrijmaakt. Het vuur zal licht uitstralen naar degenen om ons heen en naar onze innerlijke geest. Zijn woord, het licht uitgedrukt door liefde, transformeert ons en de mensen om ons heen.

Neem uw kruis op en evangeliseer het kruis! "... we moeten door veel verdrukking het koninkrijk binnengaan."(Handelingen 14:22) David erkende dat al zijn beproevingen en correcties van God bedoeld waren om Hem Gods wet beter te leren en geestelijker te groeien. Hoeveel te meer geeft de kracht van de Heilige Geest ons die goddelijke bekwaamheid en kracht om vandaag te gehoorzamen! Zoals Paulus zei: wanneer we verminderen, neemt Hij toe. Hoe meer we ons leven voor Hem verliezen, hoe meer we het zullen vinden, zoals Jezus had gezegd, en dat degenen die hun leven zoeken het ook zullen verliezen.

Wees blij als u nu de beproevingen heeft om een christen te zijn, zodat u niet de grotere beproevingen verdraagt die de wereld moet ondergaan bij de komst van Christus. I Peter 4: 12-13 "vind het niet vreemd met betrekking tot de vurige beproeving, maar verheug je!" Er is veel aanmoediging en goeds uit Gods woord als je lijdt omdat je doet wat goed is in deze tijd. We moeten ons verheugen en zulke vervolging koesteren, we moeten het omarmen! In Mattheüs 5:10 zei Jezus: "Zalig zijn zij die ter wille van de gerechtigheid worden vervolgd; want hunner is het koninkrijk der hemelen." Wanneer we worden vervolgd, betekent dit dat we heel dicht bij het breken van de grond staan voor de heerschappij van Gods koninkrijk op aarde. Dat onze vijanden Gods wet vrezen en weten dat we alle macht hebben en ons moeten stoppen. We hebben de antwoorden omdat Gods wet het antwoord is op alle wereldproblemen. De Nieuwe Wereld Orde houdt zich alleen bezig met het tot zwijgen brengen van de mensen die Jezus en Gods wet hebben, zoals er staat in Openbaring 12:17, maar we weten dat er uiteindelijk staat dat we winnen en zegevieren over het hele beestensysteem. Gods verbonden die Hij sloot om Zijn volk van de 12 stammen van de westerse christenheid te beschermen, kunnen en zijn nooit verbroken (dwz het verbond met Abraham dat ons zuivere zaad vermenigvuldigd zou worden). Veel boeken hebben de verreikende aanvullende verbonden behandeld met betrekking tot dit zuivere zaad van Isaac, niet de valse joden die Edomieten worden genoemd, of de Ishaelitish Arabieren, maar de zuivere zonen van Isaac, Saksische naties, die naar het noordwesten zouden trekken om een groot aantal machtige naties als afzonderlijke stamnaties zoals Europa dat tegenwoordig heeft, zoals beschreven in het boek "Verbond met Abraham" en in "De mysteries van uw verborgen erfenis blootleggen".)

* CHRISTELIJK FORUM * *STARTPAGINA* * STRONG'S CONCORDANCE ONLINE *

Geef een reactie